Ajutor

Ajutor

* 2.500 de euro pot salva viata unui copil care a suferit deja prea mult!

     Luca-Alexandru Tabarcea are aproape patru ani şi şi-a petrecut cea mai mare parte din copilăria de până acum prin spitale şi centre de recuperare. Diagnosticat din primele luni de viaţă cu tetrapareză spastică, hidrocefalie congenitală, deficit vizual cortical, cataracta nucleara congenitala la ambii ochi, crize epileptice, deficit de limbaj şi multe, multe altele, cel mic a luptat curajos cu toate bolile care îl chinuiesc şi a reuşit să facă progrese semnificative. Şi el şi familia speră să aibă într-o bună zi o viaţă normală şi frumoasă, în care suferinţa zilnică să nu mai existe. 

     Părinţii nu au precupeţit niciun efort pentru a-şi vedea copilul sănătos. În 2009, l-au dus pe Luca la consult şi tratament la cabinetele unor cunoscuţi medici bucureşteni, la clinici private, la Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar Arseni din Capitală Bucureşti şi la Spitalul Clinic de recuperare medicală „Băile Felix”. În anul următor, drumul a continuat prin alte trei spitale şi centre de recuperare şi la fel s-a întâmplat şi în 2011.

     Din nefericire, lupta cu boala e departe de a fi câştigată. După ce a trecut cu bine peste două operaţii de transplant de cristalin (câte o intervenţie pentru fiecare ochi) Luca a înregistrat progrese notabile. Medicii i-au descoperit, însă, o nouă boală cumplită: necroză de cap femural drept, coxa vara femur drept. 
Acum, Luca are o singură şansă să scape de această nouă suferinţă care îi ameninţă viaţa: o operaţie pe care şi medicii specialişti în domeniu o consideră dificilă, dată fiind starea de sănătate a copilului. Costurile intervenţiei şi a recuperării post-operatorii se ridică la circa 2.500 de euro. După aproape patru ani de luptă cu boala fiului lor, părinţii nu îşi mai pot permite să acopere costurile, aşa că Luca are nevoie şi de ajutorul nostru.
Părinţii săi, Alexandru şi Dumitriţa, au făcut un site, http://vreauosansa.ro/sansa/, prin intermediul căruia vă spun întreaga poveste a fiului lor şi vă cer ajutorul.

Dacă puteţi să-l ajutaţi pe Luca-Alexandru, depuneţi o sumă de bani în conturile deschise la ING:

  • Cont in EUR: RO29INGB0000999901899746 – Titularul contului: Alexandru Tabarcea (tatal);
  • Cont in RON: RO98INGB0000999901661339 – Titularul contului: Tabarcea Luca – Alexandru.
  • De asemenea, puteţi contacta familia la numărul de telefon +40.747514834.